Přírodní látky svíravé a trpké chuti

  • J. Čopíková Ústav chemie a technologie sacharidů, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha
  • Z. Wimmer Ústav experimentální botaniky AV ČR, Izotopová laboratoř, Praha | Ústav chemie přírodních látek, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha
  • O. Lapčík Ústav chemie přírodních látek, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha
  • L. Cahlíková Katedra farmaceutické botaniky a ekologie, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové, Univerzita Karlova v Praze, Hradec Králové
  • L. Opletal Katedra farmaceutické botaniky a ekologie, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové, Univerzita Karlova v Praze, Hradec Králové
  • J. Moravcová Ústav chemie přírodních látek, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha
  • P. Drašar Ústav chemie přírodních látek, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha
Klíčová slova: přírodní látka, trpké, svíravé, doplněk stravy, obnovitelné zdroje

Abstrakt

A brief survey of the naturally occurring astringent compounds aims to show the importance of this group of renewable materials to contribute to the knowledge of the biodiversity of secondary metabolites that can be utilized among others, in food, cosmetic and pharmaceutical industry. The beauty and biodiversity of this group of mostly secondary metabolites are illustrated. The article is also aimed as teaching tool for teachers and students.

Publikované
2014-11-15
Jak citovat
[1]
Čopíková, J., Wimmer, Z., Lapčík, O., Cahlíková, L., Opletal, L., Moravcová, J. a Drašar, P. 2014. Přírodní látky svíravé a trpké chuti. Chemické listy. 108, 11 (lis. 2014), 1053-1057.
Sekce
Články

Nejaktuálnější články stejného autora (stejných autorů)